Procedeu de pregătire a Piscinei pentru ,,iernat"


De ce este important să se pregătească bine piscina pentru iarna?

Este o operatiune foarte importanta care ne scuteste de probleme in sezonul viitor. Instalatia piscinei trebuie golita foarte bine pentru a evita spargerea ei pe timpul iernii iar apa care ramane in piscina trebuie tratata chimic pentru a impiedica depunerea algelor si a calcarului pe peretii piscinei.
În cazul în care piscina este pregătit în mod corespunzător pentru iarna, apa va rămâne limpede și curata pana în primăvara și nu va trebui schimbată complet.

În urma sfatul nostru , puteți începe sezonul următor cu seninătate , fără a suporta costurii suplimentare de recuperare de apă sau de reparații accesorii.


E "IMPORTANT A NU LĂSA PISCINA COMPLET GOALA" în timpul iernii!
Lipsa de apă poate modifica într-adevăr, echilibrul de forțe care acționează asupra structurii piscinei , lăsând doar apăsare persistenta de la sol spre interior.
În plus, fără prezența apei va avea loc uzura prematura a Piscinei, favorizează posibilitatea de infiltrare a apei din afara în interiorul piscinei.

Piscina trebuie lasata parțial umpluta cu apă în timpul iernii. Acest lucru este deosebit de important. Trebui să se lase apa de cel puțin 1/2 sau 2/3 ca balast, pentru a preveni apa freatică (apa de sub piscina)sa nu se  infiltreze sub membrana PVC . Pe lângă acesta, apa din piscina îngreunează membrana și aceasta rămâne sub tensiune fără a provoca încrețituri, ceea ce se întâmplă foarte des în piscine goale cu membrană

pvc Liner.  

 

De ce trebuie sa ținem cont atunci când ne pregătim piscina pentru iarna?

Pregătirea piscinei pentru ,,iernat " trebuie efectuată atunci când apa din piscină are o temperatură nu mai mare de 12-14 ° C.
La această temperatură este deja încetinita creșterea algelor și au început să se descompună. 


Etape de parcurs


1) Curatarea piscinei
Aspiraţi fundul piscinei , curăţaţi pereții si suprafaţa apei de frunze.
Curăţaţi coşul skimmerului 


 2) Tratarea apei

Cu câteva zile înainte de pregătirea piscinei pentru"iernat" ar trebui să efectueze un clor soc (OXY CLOR SHOCK sau CLOR granulare) pentru a elimina toate bacteriile.


3) Goliţi apa din piscină până când nivelui apei scade sub nivelul celor mai jos accesorii de perete (cu aproximativ 15 -20 cm), dar cu respectarea condiţiei ca în piscina , sa nu rămână 

mai puţin de 50 cm apă. 


4) Filtru de nisip
Golirea apei din filtrul de nisip prin deschiderea de scurgere în partea inferioară a filtrului. Lăsați capacul și scurgere în partea de jos a filtrului deschis în timpul iernii.Mișcați maneta de supapa de comandă în poziția neutră.Capacul filtrului trebuie să fie lăsată deschisă în timpul iernii.

5) Pompa piscina
Toate pompele de piscină sunt golite prin deschiderea supapelor de scurgere a apei (1-2 valve!). În cazul în care camera tehnica este umeda, le puteți stoca într-un loc uscat la domiciliul dumneavoastră. 

Pentru pompele de dozare clor/pH, scoateţi sonda de citire din instalaţie şi introduceţi-o într-un recipient cu apã, care trebuie protejat de îngheţ.


6) Toate echipamentele electrice vor fi  deconectate  de la alimentarea cu energie electricã.


7) Scara din inox dacă există trebuie scoasă din sistemul de prindere şi depozitatã într-un loc uscat.

 

PRELATA pentru Piscina 

Pentru iernarea corecta a unei piscine este necesara aplicarea unei prelate speciale pentru iarna. Inainte de a intinde prelata este recomandat sa instalati pe marginile piscinei spargatoare de gheata, pentru a preveni deteriorarea linerului si a integritatii generale a bazinului datorita presiunii exercitate de gheata asupra peretilor sai.

Tel.0771507552